EN DE
Tauplitz, Ausztria
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - e-mail info@nordwand.hu
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - telefon +36-20-468-1404
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - facebook Facebook-on
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - a házon kívül

Taupliz környéke a természeti sportok igazi paradicsoma. Ízelítő, a teljesség igénye nélkül:

Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - alpesi sí
Alpesi sí
Taupitzalm kiváló síterep, nem csak a pályán, de azon kívül is, és mivel a Schneebärenland síszövetség része, a bérlet érvényes a közeli Planneralmra illetve Riesneralmra is. Kicsit távolabb további híres síterepek találhatók, így például Obertauern, Obertraun/Krippenstein, illetve Schladming.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - sífutás
Sífutás
Bad Mitterndorf sífutó pályarendszere Tauplitztól egészen Ödensee-ig tart, ami akár 86 kilométer tökéletesen előkészített nyomot is jelenthet. A legközelebbi beszállás a háztól 200 méterre van. Az 1600 méter magasan fekvő Tauplitzalm is rendelkezik 15 km pályával, ez utóbbi nagyon hóbiztos, novembertől áprilisig biztosan síelhető. Egy rövid autóúttal pedig akár a ramsaui, profi pályarandszer is könnyen elérhető.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - sítúra
Sítúra
Sítúrázni szinte a ház elől lehet, a lehetőségek száma pedig a Totes Gebirge teljes területét figyelembe véve szinte végtelen, nem beszélve a környék többi hegyéről, például a Dachstein platóról vagy a Schladmingi-Tauernről. A legnépszerűbb "házi" csúcsok a Grosses Tragl illetve a Rosskogel, melyek remek fél/egynapos túrát jelentenek.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - klettersteig
Klettersteig
Csak egy beülő és két kantár, ennyi kell ahhoz, hogy a hegymászás izgalmas világába kicsit betekintsünk. Tauplitzalm legnépszerűbb vasalt útja a Gamsblick Klettersteig (C fokozat), de a környéken számtalan további, kiépített út található, akár olyan nagyvadak is, mint a Dachsteinen a Der Johann, illetve a Seewand Klettersteig (mindkettő E fokozatú).
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - sziklamászás
Sziklamászás
Aki a sziklák meghódításának hagyományosabb módszerét kedveli, szintén otthonra talál ezen a környéken. Számtalan kiépített út mellett az alpin stílus is tág teret kap, de akad itt sportút és mászóiskola is.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - túrázás
Túrázás
Az egyszerű, hegyvidéki sétától a több napos, zsákos túrákig terjed a paletta. A Nordwand teraszán állva szinte mindenkinek az jut eszébe, hogy a Grimmingre vajon hogy lehet feljutni? Nos, erre van egy meglepő módon könnyen járható megoldás, hajnalban indulva - a helyiek szerint - ebédre vissza is lehet érni. Csak 1500 méter szint.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - kerékpározás
Kerékpározás
Auseerland, Totes Gebirge és a Dachstein - így együtt hatalmas terep a mountain bike kedvelői számára. A leghíresebb körtúra a Dachsteinrunde, ami több napot igényel, de számtalan, kisebb alternatíva is eléthető. Az utak jól jelzettek, könnyű a tájékozódás. Schladmingban a Bikepark Planai várja a DH szerelmeseit.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - futás
Futás
A hegyek meghódításának legegyszerűbb módja, hiszen csak egy pár cipő és megfelelő erőnlét kell hozzá. Tekintetbe véve, hogy a Totes Gebrige európa egyik legnagyobb sivatagja - a plató hatalmas és nincsenek rajta vízfolyások - nem valószínű, hogy bárki is kevésnek vagy unalmasnak találná az itteni lehetőségeket. De az alsóbb szinten maradva gyönyörű, kevésbé vad tájakon is csodaszép futóélményben lehet részünk.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - kalandparkok
Kalandparkok
A hegyi kalandok esszenciáját biztonságos környezetben nyújtó parkokból több is található a környéken, az egyik még egy különlegesen hosszú csúszópályát is kínál, ami azért még a legbátrabbaknak is szép kihívás.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - barlangászat
Barlangászat
A Totes Gebirge és a Dachstein bővelkedik barlangokban, melyek nagy része speciális képzettséget igényel, de van jó pár kiépített, vezetett túra keretében látogatható barlang is, melyek közül a leghíresebb talán a Dachstein északi oldalában található Eishöhle, illetve a Mammuthöhle. Utóbbi overálos túrával is látogatható.
Nordwand Apartman, Tauplitz, Ausztria - pihentető programok
Pihentető programok
Néha pihenni is kell, Ausseerland pedig erre remek lehetőségeket kínál. Csak párat említve: Hallstatt városa, ami a Világörökség része, a hallstatti vagy bad aussee-i sóbányák, termálfürdők a völgyben, a Nárciszfesztivál, vagy akár csak egy séta Bad Aussee csinos belvárosában.